top of page

EQUITANUS - THE FULL STORY

Equitanus representerer et hjem der gode, kunnskapsrike mennesker møtes til et stimulerende og inspirerende samhold.

 

Fine art, low key horse pictures.jpg

MISJON

Basen til Equitanus skal være en revolusjonerende digital kompetanseplattform der vi bevarer arven fra den klassiske hestekunnskapen og tilgjengeliggjør den digitalt. Vi kombinerer det med dagens kunnskap om et sunt og holistiske hestehold. I tillegg vil vi flette inn innovasjon og kvalitet i den digitale plattformen for at både hest og rytter skal kunne yte på sitt ytterste. Uavhengig av alder, nivå eller ambisjoner. 

 

Med den digitale kunnskapsplattformen i bunn, vil vi også tilby coaching og talentutviklingsprogram for og spisse det skillsettet og mindsettet som naturlig utvikles i samhandling med hest. Vinnerskallene. De som ønsker og bli så gode som de kan bli i det de selv brenner for. Smått eller stort. Det handler om å oppfylle DINE drømmer. 

 

Ambassadør teamet vårt skal representere et tankesett som ikke tar seg stoppe av feiling, tilbakesteg, andres meninger eller frykt. Og sist men ikke minst egne negative tanker. 

Våre ambassadør ryttere vil stå for å inspirere andre til å omgi seg med mennesker som vil mer for deg, får frem det beste i deg og som lar deg være deg. 

 

På sikt ønsker vi å bli det ledende kompetansehuset innen digital kunnskapsformidling, talentutvikling og bli en sirkulær bedrift som kan gi tilbake til sporten på en bærekraftig måte. 
 

White horse head eyes white background.jpg

VISJON

Vi ser på Equitanus som en bevegelse. Som en revolusjonerende kompetanseplattform der vi bevarer arven fra den klassiske hestekunnskapen, tilgjengeliggjør den digitalt og kombinerer den med det vi vet i dag om et sunt og holistiske hestehold. I tillegg vil vi flette inn innovasjon og kvalitet for at både hest og rytter skal kunne yte på sitt ytterste. Uavhengig av alder, nivå eller ambisjoner. 

 

Samtidig vil vi vise sammenhengen mellom hestefaget og den direkte overføringsverdien det har til næringslivet. I stallen skapes nemlig de menneskene som du anser som de ultimate lagspillere med sine unike og intuitive leder og kommunikasjons egenskaper. Egenskaper som blir skreddersydd inn i DNA´et til alle hesteinteresserte fra barnsben av. Toppidretts hodene som har med seg en empati, en lagfølelse og en unik forståelse for the long game. 


Med innovasjon og bærekraft i fokus ønsker vi og være en plattform for inkludering,
utdanning og talentutvikling.

White horse head eyes white background.jpg

GRUNNLEGGEREN OG GRUNNLAGET 

Hei, mitt navn er Veronica Ranheim Sveen og jeg er grunnlegger av Equitanus. 

Equitanus er til for sporten, og jeg ønsker at Equitanus skal være en plattform for deg som har et mål. Stort eller lite. Noe du tar ekstremt seriøst og ønsker sterkt eller det kanskje bare er en liten stemme som visker. Mitt største ønske er at alle som ønsker det finner støtte, fellesskap og inspirasjon i 
Equitanus bevegelsen. Jeg var selv ekstremt ambisiøs da jeg var yngre, og det eneste jeg kunne se for meg var et rendyrket liv i hestesporten. Det var en nådeløs bransje, og jeg husker det som mitt livs kamp der jeg forsøkte og tilegne meg den kunnskapen jeg trengte hos relevante arbeidsgivere, absorbere erfaringen til de beste på sitt felt og samtidig ha tid og overskudd til min egen utvikling.


Min opplevelse av det da, var at jeg enten møtte mennesker som ikke tok ambisjonene mine på alvor, og sikkert av godhet eller uvitenhet prøvde å "dempe fallhøyden" min om jeg ikke skulle nå mine skyhøye mål. Jeg ville ri OL. Jeg visste at sannsynligheten var liten, samtidig er OL fult av folk som rir OL, så hvorfor skulle ikke en av de være meg?  

Andre erfaringer var at kunnskapen og erfaringen jeg så gjerne ønsket tilgang til føltes beskyttet av en overveldende borg der nøkkelen inn var og nærmest jobbe seg halvt ihjel i lange perioder før man fikk noen smuler. 
Det var en steinhard tilværelse både fysisk, mentalt og emosjonelt. 

 

Dette er det største "hva hvis`et.." jeg har livet. Hva hvis jeg ikke hadde gitt meg? For det var det jeg gjorde. Livet skjedde og jeg ga etter, og det er mitt aller største anger. Nå, 15 år senere klarer jeg fortsatt ikke og slippe det. Hest er fortsatt det eneste som jeg aldri for nok av. Det tirrer nysgjerrigheten min kontinuerlig, gir meg total hjertero og sinnsro i samvær med dem og ikke minst så mye motivasjon, glede og mestring på så mange plan. Samtidig er det ingenting som gir meg så mye bekymringer og frustrasjon, men det har jeg lært meg å elske. Tanker og følelser er bare informasjon som skal veilede oss videre. Det er kanskje det største hestene har lært meg. 


Jeg har ikke gjort noe ekstraordinært i livet, og jeg har heller ingen planer om å gjøre det.

Men mitt største ønske for Equitanus er at det blir den plattformen jeg selv savnet da jeg var yngre. 
Et kollektiv som har innsett at det er umulig å være bedre enn de vi omgir oss mest med, at vi er sterkest sammen i et åpent mindset og at det eneste virkelige målet i livet er og ikke ha noen

"Hva hvis.." 

Jeg gleder meg stort til å se deg som en del av fellesskapet. Hjertelig velkommen! 

bottom of page